Gå til hoved indhold
To mænd danser på skorsten. Datering og fotograf ukendt.

Om os

Hvad indeholder arkivet?

Arkivet har mange forskellige typer arkivalier, hvilket er en samlet betegnelse for historisk materiale. Vi har bl.a. fotografier, dagbøger, erindringer, film og kort. Arkivets samling indeholder desuden forskellige opslagsværker, bøger mv. om Gentoftes lokalhistorie.

En del af arkivalierne bliver løbende digitaliseret, så de kan tilgås online. Andre arkivalier kan du se, hvis du møder op på arkivet. Nogle historiske kilder kan du selv søge i hjemmefra - kom i gang her: Links til online kilder

Hvordan arbejder vi?

Gentofte Lokalarkiv arbejder med indsamling, registrering, bevaring og formidling af arkivalier med relation til området Gentofte Kommunes historie. Det er en del af arkivets funktion at hjælpe borgere med at finde, hvad de leder efter, i arkivet.

Gentofte Lokalarkiv er et formidlende arkiv. Det betyder at vi, udover at bevare arkivalier, også formidler Gentofte Kommunes historie. Vi skriver blandt andet artikler i lokalavisen, holder foredrag om historiske emner, laver arrangementer med en historisk vinkel og underviser også børn og unge i historien.